Blås såpebobler i minusgrader – oppskrift

boble1_web

Har du noen gang blåst såpebobler i minusgrader? Hvis ikke: GJØR DET! Det er helt magisk å se hvordan frostrosene vokser i såpeboblehinnen. Dette er min første «såpeboblesesong» og det blir garantert en del av vinterleken i årene fremover!

Mamma ble like imponert over disse boblene som meg, og var ikke vanskelig å få med på eksperimentering og tur! Takket være mamma som satt i gang med å lage mange forskjellige såpeboblevann har vi testet ut ulike type såper og blandingsforhold. Vi har landet på en oppskrift som ble vår favoritt! Med denne fikk vi mest stabile bobler med, som også fryser fint!

Hvis du ser på boblene i motlys (ha boblen mellom deg og solen), så ser du mønsteret best.

Det er en fordel at det er forholdsvis vindstille, hvis ikke flyr boblene avgårde, i tillegg til at de sprekker lettere.

boble4_web

Såpeboblevann

Du trenger:

  • 0,5 dl Sunlight, oppvasksåpe
  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ts glyserol (Kjøpes på apoteket)

Slik gjør du:

  1. Rør sammen alle ingrediensene og ha i en flaske.
  2. Vent på at det blir en dag med minusgrader. Det har vært mellom -3 og -5 grader de dagene jeg har laget bobler, men det kan selvfølgelig også være mye kaldere!
  3. Ta med såpeboblevannet og en vanlig såpeboblepinne til å blåse bobler med ut.
  4. Blås bobler. Små bobler er lettere å få til uten at de sprekker enn store, men store er enda morsommere å se mønster på! Bildene jeg har tatt er av bobler på ca 2 til 10 cm. Det er lettest å få boblene til å legge seg fint ned uten å sprekke ved å blåse litt og «legge dem fra seg» på snøen.
  5. Se at frostrosene vokser! Det er helt magisk! Jeg synes boblene er morsomst i begynnelsen når de ikke har mønster over hele. Frostrosene vokser ganske fort!

boble3_web

boble5_web

One thought on “Blås såpebobler i minusgrader – oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *