Grove scones med sesamfrø

grovesconesjuletre

Scones er utrolig kjekt når man vil ha noe nybakt kjapt! Deigen lages mens ovnen varmer seg opp, og etter 15 minutter steking er frokosten klar!

Jeg synes scones ofte inneholder i overkant mye smør, men det gjør ikke denne oppskriften fra Brød og korn. Resultatet blir saftig allikevel!

Jeg halverte oppskriften, da fikk jeg 7 små scones. Her er oppskriften. Jeg har også tilsatt sesamfrø på toppen.

Istedenfor å lage en rund kake, formet jeg deigen til en forholdsvis bred flate som jeg  kuttet opp på skrå. I dette tilfellet valgte jeg å legge dem enkeltvis på stekebrettet istedenfor å la dem bli «brytebrød».

Pensle hver scones med vann og strø godt med sesamfrø over før steking.

Del sconesen i to og ha på ønsket pålegg. Her har jeg brukt avokado, pinjekjerner, sesamfrø og rosepepper. Et pyntet juletre! Obs: Jeg er i overkant glad i pepper, men det er ikke alle som setter pris på hele rosepepperkorn på maten.

-Marit-

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *