Havreblomstrundstykker med soltørket tomat, ost og oregano

bolleblomsthavrematpakke1

Med en gang jeg så blomsternurren Elin la ut på instagramprofilen sin @kremno_elin fikk jeg utrolig lyst til å lage noen selv. De var så utrolig fine! Jeg ville lage en lunsjvariant. Disse rundstykkene har litt havremel i seg og er fylt med soltørket tomat, mozzarella og oregano. Jeg gleder meg til å dra på tur med disse blomstene i matpakken! Under ser du oppskriften min. Elin har tatt fine steg for steg bilder av selve utformingen av blomsten – og den er jo lik enten det er bolle- eller rundstykkedeig du bruker. Elin sin fremgangsmåte finner du her.


Havreblomstrundstykker med soltørket tomat, ost og oregano  (8-10 stk.)

Du trenger:

 • 50 g smør
 • 3 dl lettmelk
 • 1 dl vann
 • 25 g gjær, fersk
 • 400 g hvetemel
 • 150 g havremel
 • 1/2 ts salt
 • 100 g soltørkede tomater
 • 150 g mozzarella, revet
 • Oregano
 • 1 egg til pensling
 • Oregano

Slik gjør du:

 1. Smelt smør og bland med melk og vann. Ha det over i bakebollen. Når blandingen er fingervarm smulder du i gjæren. Tilsett hvetemel, havremel og salt. Elt i ca. 10 minutter. Dekk til med plast og la deigen forheve i 45-60 minutter.
 2. Bløtlegg tomatene. Hell av alt vannet og klem tomatene litt slik at du får ut mest mulig vann. Mal tomatene ved hjelp av en kjøkkenmaskin eller stavmikser. Du kan selvfølgelig finhakke dem istedenfor.
 3. Når deigen er ferdighevet har du den ut på benken. Kna deigen sammen og del den i 2. Du trenger ikke  dele i 2, men jeg synes det er enklere å jobbe med litt mindre deler.
 4. Legg tilside en liten bit deig. Denne skal du bruke til å lage 4-5 kuler som skal brukes som blomstens midt.
 5. Kjevle ut et rektangel. Pass på at du kjevler deigen forholdsvis tynn. La leiven være smal og lang. Du ønsker å få mange små snurrer. (24-30 stykker)
 6. Smør halvparten av de soltørkede tomatene over deigen. Strø over halvparten av osten og litt oregano. Rull deigen sammen til en lang pølse. Lim gjerne igjen kanten med lett sammenpisket egg.
 7. Kutt pølsen opp i ca. 1 cm tykker skiver. Legg 6 skiver i en ring på et bakepapirkledd stekebrett.. La dem overlappe hverandre. I miden legger du en av deigkulene.
 8. Gjør det samme med den andre deigdelen.
 9. Sett bollene til etterheving i ca. 30 minutter. Legg et kjøkkenhåndkle over.
 10. Sett ovnen på 225 grader, over og undervarme.
 11. Pensle blomstene med lett sammenpisket egg. Jeg har bare penslet kronbladene. På den måten skiller blomdten sin midt seg enda mer ut. Tilslutt har jeg strødd over litt oregano.
 12. Stekes i ca. 12 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

Rundstykkene egner seg godt til frysing. 


bolleblomsthavrematpakke2

Takk for fin inspirasjon Elin!

Marit

3 thoughts on “Havreblomstrundstykker med soltørket tomat, ost og oregano

  1. Tusen takk Elin! 🙂 Kanskje en av mine havreblomster til middag og en av dine kanelblomster til dessert blir et komplett måltid?! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *