Hjemmelaget kakestrøssel

strøssel

Å beregne riktig mengde melisglasur er vanskelig. Jeg ender alltid opp med en god del til overs. Melisglasur kan fryses, men det er begrenset hvor mange poser melis man trenger å ha på lur. En fin måte å bruke opp restene er å lage kakestrøssel. Det er veldig enkelt og er gjort på ett blunk!

Ha melisglasuren i det ene hjørnet på en liten brød-/frysepose. Knyt igjen posen. Klipp et lite hull i hjørnet. Sprøyt ut lange streker melisglasur på ett bakepapir. La de tørke. Knus.

Vips. Så har du kakestrø.

På denne måten kan man få kakestrø i de fargene man selv vil. Ønsker du en annen smak på strøsselet, så kan melisglasur tilsettes smak ved hjelp av for eksempel sitrusfrukter eller ulike essenser. Hva med å lage strøssel i rødt, hvitt og blått til 17. mai?

Oppbevar strøsselet i en boks/på ett glass og bruk det til pynting av kaker eller på toppen av is. Sprøtt, søtt og fargerikt. Strøsselet er også fint å gi i gave til bakeglade venner.

Og du trenger selvfølgelig ikke vente på å få rester. Lag gjerne melisglasur kun for å lage strø. Bland en eggehvite sammen med ca 200. gram melis. Tilsett tilslutt farge og eventuelt smak.

strøssel2

strøssel3

-Marit-

2 thoughts on “Hjemmelaget kakestrøssel

  1. Hej. Du e utrolig dyktig. ?. Dette var veldig smart. Å kunne lage egent strø selv. Men lurte på om man må tilsette egg ? Er allergisk så blir d noe strø uten ? Og hvor lenge er dem holdbar ?

    1. Tusen takk! 🙂 Du kan prøve å blande ut melis med vann eller sitronsaft også. Men du vil nok oppdage at kakestrøsselet blir mer skjørt og at det tar noe lengre tid før det tørker. Kan oppbevares i fler måneder. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *