Lag juletrekuler av garn og hyssing

Julekuler

Da jeg var liten ble store deler av adventstiden brukt til å lage julepynt! Noe som preger juletreet til foreldrene mine! Jeg synes det er utrolig hyggelig at man år etter år kan henge opp julepynten man laget som liten. Men hvorfor slutte å lage pynt selv om man for lengst har gått ut fra grunnskolen? I år får disse julekulene laget av vattkuler, garn og hyssing også plass på juletreet! Kanskje jeg må merke dem med «Marit, 30 år». Lyst til å lage noen du også? Sett på litt julemusikk og sett i gang. Det er ingen vanskelig oppgave! Her kommer fremgangsmåten:


Juletrekuler av garn og hyssing

Du trenger:

  • Vattkuler i ønsket størrelse. Jeg har brukt 3 ulike størrelser.
  • Litt ståltråd (Du kan lage hempen av hyssing hvis du vil/ikke har ståltråd)
  • Ønsket garn/hyssing. (Gå i en garnbutikk og la deg friste! Jeg har her brukt en blanding av vanlig hyssing du får i matbutikken, litt bomullsgarn og glitrende garn som ropte jul!)
  • Flytende lim (Jeg har brukt Pritt lim. Bruk det limet du har!)
  • Saks

julekulerfremgang

Slik gjør du:

  1. Klipp en ståltrådbit på ca. 3 cm. Bøy den i to og vri toppen rundt så du får en hempe.
  2. Lim fast stålbiten i toppen av vattkulen. Ha litt lim ned i hullet og stikk enden på garnet ned.
  3. Når limet til hempen og garnenden har tørket, så tar du et tynt lag lim på ca. halvparten av vattkulen. Hvis du tar lim på hele med en gang, så har du ingen steder å holde i kulen mens du jobber. Start å snurre garnet rundt og rundt. Når du kommer til slutten av limet, så har du lim på resten av kulen og fortsetter å snurre. Nå kan du jo holde kulen der det allerede er garn.
  4. Når du kommer til slutten av kulen så klipper du av garnet, og vips; en julekule! Heng snor i hempen! Nå er det bare å vente på at grantreet får ta plass i stuen!

På de stripete kulene har jeg snurret med dobbelt tråd. Lim da begge endene ned i hullet og snurr dem samtidig. Pass på at de hele tiden ligger i samme rekkefølge. 

Spør gjerne hvis det er noe du lurer på!


julekulergran

-Marit-

2 thoughts on “Lag juletrekuler av garn og hyssing

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *