Kartlavsjokolade

kartlav_web

Jeg er over gjennomsnittet glad i å være på fjellet! Og på fjellet er steinene fulle av kartlav. Hvorfor ikke skape litt fjellstemning hjemme ved å lage kartlavsjokolade? Denne sjokoladen består kun av 3 ting: Hvit sjokolade, Oreokjeks og pistasjnøtter. Mengdene kommer an på hvor mye sjokolade du ønsker å lage, og hvor store felter med lav du vil ha.

  1. Knus Oreokjeks (Ha dem i en pose og bruk en kjevle for å knuse dem) og finhakk noen pistasjnøtter. Jeg har laget sjokoladeplatene mine i firkantete former, men du kan også lage sjokoladen på et bakepapir.
  2. Legg pistasjnøttene som flekker rundt på bakepapiret. Det skal ikke være tykke lag. Legg litt av de knuste kjeksene rundt pistasjnøttene.
  3. Smelt sjokoladen. For å få en sjokolade som stivner helt og ikke smelter i romtemperatur eller ved den minste berøring må du temperere den. (Steg for steg bilde til hvordan du tempererer sjokolade finner du i bakeboken min, Bakeland. Du finner også mange ulike beskrivelser på nettet). Etter sjokoladen er temperert rører du inn knuste Oreokjeks. Jo mer kjeks, jo mørkere blir «steinen».
  4. Hell sjokoladen forsiktig over de knuste kjeksene og hakkede nøttene. Legg tilslutt på hele pistasjnøtter. Når sjokoladen har stivnet løsner du den fra bakepapiret og kutter den opp i mindre biter!
  5. Oppbevar sjokoladen i romtemperatur.

kartlav2_web

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *