Kjøleskapsgrøt med havregryn, blåbærbiola og kardemomme

kjøleskapsgrøtblåbærbiola

Jeg må innrømme at jeg lenge har vært skeptisk til kjøleskapsgrøt. Når jeg spiser frokostgryn må jeg spise dem med en gang jeg har helt over Biola. Jeg liker ikke når grynen blir gjennomtrukket av væsken. Jeg vil ha mest mulig tyggemotstand! Og ettersom kjøleskapsgrøt baserer seg på nettopp dette, at grynen skal ligge lenge og bli skikkelig bløt, så har jeg rett og slett bare tenkt at «Nei, dette er ikke noe for meg». Men med nettet fullt av boller og glass med kjøleskapsgrøt, så innså jeg tilslutt at jeg må iallfall gi det en sjanse! Og jeg ble positivt overrasket! Skal garantert teste ut ulike variasjoner av denne frokosten. Her kommer min første versjon, laget med det jeg vanligvis ville hatt på havregrynen uansett! Har du smakt ovnsristede mandler før? Anbefales!


KJØLESKAPSGRØT MED HAVREGRYN, BLÅBÆRBIOLA OG KARDEMOMME (1 porsjon)

Du trenger:

 • 1 dl havregryn
 • 2 dl blåbærbiola
 • 1/4 ts kardemomme

Slik gjør du:

 1. Bland alle ingrediensene i en bolle/glass.
 2. Dekk til med plast/lokk og la stå i kjøleskapet til neste dag (minst 5-6 timer)
 3. Ha i det du ønsker av bær, frukt, nøtter og lignende. Her har jeg brukt friske blåbær og ristede mandler. 

RISTEDE MANDLER

Du trenger:

 • Ønsket mengde mandler

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovnen på 200 grader.
 2. Grovhakk mandlene.
 3. Stek de midt i ovnen i ca 7 minutter. Følg med. Svidde mandler er ikke godt.
 4. La mandlene avkjøle seg helt før du oppbevarer dem i en lufttett boks (hvis de ikke skal brukes samme dag).

Rør sammen i kveld, og du får en god start på uken i morgen!  

-Marit-

2 thoughts on “Kjøleskapsgrøt med havregryn, blåbærbiola og kardemomme

 1. Jeg bruker kjøleskapsgrøt mye! Spesielt hvis jeg har tidligvakt og ikke rekker spise før jeg drar, så tar jeg den med meg på jobb. Jeg bruker litt forskjellig i min, alt etter hva jeg har. Har også tatt litt juice, rosiner, frø, kokos og topper med alt fra litt syltetøy til frosne bær. Bruker jeg naturell yoghurt, tar jeg flytende honning i.

  Takk for inspirasjon og lekre bilder! <3

  1. Hei Ingeborg 🙂 Takk for tips om å putte litt juice i! Det skal jeg jammen prøve! 🙂 Og veldig hyggelig at bildene/oppskriftene mine inspirerer! Det gjør meg glad! Ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *