Kling – uten takke

kling

Jeg har lenge hatt lyst til å bake lefser, men har alltid latt meg stoppe av mangel på takke. Du finner takker i store hauger i kjøkkenbutikker om dagen, men jeg har ikke plass til å oppbevare en så stor sak. 

Forrige dagen fristet Brød og korn med en oppskrift på kling laget av Bodil Nordjore. Du finner oppskriften her. Jeg bestemte meg for å gi lefsebaking et forsøk! Heldigvis!

Jeg lagde halv porsjon, og det gikk med rundt 900 g mel totalt, både i deigen og til utkjevling.

Denne halve porsjonen gav 40 lefser på hver 50 gram.

Deigen gikk raskt å lage, og jeg var overrasket over hvor enkelt det var å kjevle ut deigen til veldig tynne lefser! Ettersom disse skulle stekes i en vanlig stekepanne er de jo mye mindre enn vanlige lefser, noe som garantert gjør utkjevlingen enda enklere. Men det var uansett gøy å føle seg som en rutinert lefsebaker på første forsøk!

Jeg stekte lefsene i tørr stekepanne. Platen min går fra 1-10 og jeg hadde den på 8. Så middel høy temperatur? 

Med litt effektiv jobbing rakk jeg å kjevle ut en ny lefse mens den forrige stekte. Jeg la lefsene i en stabel inni et kjøkkenhåndkle underveis.

Når alle var stekt og avkjølt rørte jeg sammen smør og sukker. Jeg valgte å la hver lefse bli brettet til en lefse istedenfor å kutte dem opp. Jeg smurte blandingen på halvparten av lefsen, brettet i to, smurte så på halvparten av halvmånen og brettet i to igjen. Vips. En lefse klar for spising! 🙂

Jeg skal garantert lage disse igjen! Tror jammen neste runde må bli på hytta, i enda mer «lefse-omgivelser».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *