Det er kokos i rødt, hvitt og blått!

17kokos1

Det er veldig enkelt å farge kokos. Du har kanskje farget kokos grønn tidligere? Mange med små fotballspillere i familien har hatt behov for grønt gress på toppen av sjokoladekaken. Seigmennene trengte jo tross alt en skikkelig fotballbane å spille ball på! Til 17. mai er det morsomt å farge kokos i rødt, hvitt og blått. Perfekt å ha på toppen av langpannekaken. Du kan også dyppe kanten på iskremmerhuskjeks i sjokolade og så rulle i kokosen – da blir det ekstra 17. maistemning på iskremen! 

Bland 1 ts vann ut med rød konditorfarge (pastafarge). Rør inn 30 gram kokos. Når du har fått en jevn farge sprer du kokosen utover et bakepapir og lar det tørke der. Har du dårlig tid så kan du tørke den i ovnen. 180 grader i 2 minutter passer fint! 

Gjenta med blå konditorfarge.

Når den blå og røde kokosen har tørket så blander du de sammen og tilsetter også ufarget kokos. Oppbevares i lufttett boks.

VIPS! DU ER KLAR FOR 17. MAI!

17kokos2

-Marit-

 

5 thoughts on “Det er kokos i rødt, hvitt og blått!

  1. Hel! Må man bruke hele tuben for å få de 30 gram til å bli helt rød? Altså 1 tube konditorfarge+ 1 Ts vann+ 30 gram kokos?

    1. Hei Helene! Langt ifra! Jeg bruker pastafargene fra Wilton som er på boks, og tar bare litt farge på håndtaket til en teskje som jeg da rører ut i vannet. 🙂

  2. En annen måte å gjøre det på er å bruke spiselige pulverfarger isteden. Da slipper man tørketiden ) Da putter man kokos i en brødpose sammen med en halv teskje pulverfarge og så rister man til fargen er jvnt fordelt.

    1. Hei Mette! 🙂 Takk for tipset! 🙂 Hvis du ser et par poster tilbake, så har jeg laget kokos med glitrende pulverfarger. Jeg har rørt det sammen i en bolle, men å riste det i en pose er jo også veldig effektivt! Lurt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *