Marsipanegg med appelsinsmak

fugleeggmarsipan1

Lag dine egne marsipanegg til påske. Bruk din favorittmarsipanoppskrift, bland inn revet skall fra appelsin (skall fra 2 appelsiner passer til 500 gram marsipan). Appelsinskallet vil gi marsipanen litt farge, men ønsker du sterkere gulfarge tilsetter du litt konditorfarge. Form marsipanen til egg.

Dypp marsipaneggene i hvit sjokolade. La dem stivne.

Bland kakaopulver med litt rom/vaniljeessens. Ved hjelp av en tannbørste spruter du kakaoflekker på eggene.

Sett gjerne de ferdige eggene i en eggekartong – da blir de ekstra hyggelige å gi bort! Eller du kan lage et fuglereir av pinner og strå slik jeg har gjort her.

fugleeggmarsipan2

-Marit-

2 thoughts on “Marsipanegg med appelsinsmak

  1. Hei!

    Har du noen tips til dyppinga? Jeg har bare prøvd med vanlig sjokolade før, men enten blir den for rennende eller for tjuktflytende, og hvordan gjør du det når den skal tørke?

    Hilsen Tove

    1. Hei Tove! 🙂 Hvis du bruker vanlig sjokolade, så må du temperere den! Da blir den god å jobbe med, i tillegg til at den faktisk blir stiv etterpå! Du kan også jukse og bruke f. eks Candymelts (Sjokoladeerstatning som du ikke trenger å temperere), men jeg synes ikke det smaker spesielt godt. Disse eggene har jeg stukket inn på en pinne og dyppet ned i sjokoladen. De har fått tørke på pinnen. Sett dem i en tung vase f.eks. Siden eggene er ganske tunge må man være nokså forsiktig når man dypper eggene, det er lett at de faller av og ned i sjokoladen! 😮 Jeg har dessverre ikke funnet en idiotsikker metode å dyppe eggene på – og har av den grunn droppet å ta de med i boken min, og har bare lagt dem ut som inspirasjon her – istedenfor med oppskrift! 🙂 Lykke til hvis du prøver deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *