Multesirup

multe

Med fare for å gjenta meg selv; Jeg elsker multer! Jeg er nok over gjennomsnittet glad i multer, men jeg også over gjennomsnittet skeptisk til å bake med dem. Rett og slett fordi jeg ikke liker å tulle med noe som i utgangspunktet er så godt. Hvis noen prøver å blande multene mine med krem på julaften blir det dårlig stemning. La meg spise multene som de er! Men ettersom jeg har plukket en god del kilo i år, så tenkte jeg at jeg skal gi baking med multer en sjanse. Jeg har startet med å lage multesirup, noe jeg tenker er ett godt utgangspunkt for andre oppskrifter. Også er det en litt myk start; multesirup består jo tross alt nesten bare av multer!

multesirup

Her er fremgangsmåten jeg har brukt. Du kan selvfølgelig tilsette mer vann og sukker hvis du ønsker å få større mengde sirup ut av multene, men jeg ønsket å få mest mulig multesmak!


MULTESIRUP (ca 2,5 dl)

Du trenger dette:

  • 500 g multer
  • 1 dl vann
  • 300 g sukker

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på middels varme under lokk. La småkoke under lokk i ca 30 min så bærene safter seg. Hell alt over i en sil.
  2. Når det slutter å dryppe har du væsken tilbake i kjelen og koker opp. Fjern hvitt skum som danner seg på toppen underveis, da får du en klar sirup. La det koke i ca 15 minutter. Jo lengre du koker, jo tykkere blir sirupen. Husk at sirupen blir enda tykkere når den blir kald.

Fjellet viste seg fra sin beste side forrige helg, så ett par bilder fra multeplukketuren må nesten også få bli med! 

multefjell2

multefjell1

-Marit-

2 thoughts on “Multesirup

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *