Rutete kjøkkenkluter – Strikkeoppskrift

kjøkkenklutlilla

Jeg synes kjøkkenkluter er en fin måte å teste ut nye mønstre. Det blir som å strikke en stor prøvelapp – som man faktisk kan bruke senere. Dette mønsteret er veldig lett å lære seg utenat og består bare av rette og vrange masker. Du trenger med andre ord ikke være en strikkemester for å lage disse! Kjøkkenkluter går kjapt å strikke og er fine gaver.


Du trenger:

 • 2 strømpepinner eller 1 rundpinne – str 2,5
 • ca. 30 gram Pandora fra Pt Design (Rauma ullvarefabrikk) eller Mandarin Petit (Sandnes garn)
 • Saks
 • Nål

Slik gjør du:

 1. Legg opp 72 masker. Jeg synes det er greit å strikke kluter på rundpinne, selv om jeg strikker frem og tilbake. På den måten får du bare en del å forholde deg til, og ingen masker hopper av på feil ende av pinnen. Hurra!
 2. Start med å strikke mønsteret fra rad nr. 2. Dette fordi raden du la opp blir rad nr. 1.
 3. Strikk mønsteret. Rapporten blir gjentatt 9 ganger totalt i bredden
 4. Mønsteret vises kluten på rettsiden. Siden klutene strikkes frem og tilbake, så må du huske at de maskene som er rett på fremsiden må strikkes vrang på baksiden. Med dette mønsteret er det bare rette masker rundene du får på baksiden – så du skal altså alltid strikke vrangmasker når du er på baksiden.
 5. Rapporten blir gjentatt 9 og en halv gang i høyden. På siste rapport feller du av etter 8. rad. (Husk: Siden du feller av fra baksiden skal alle maskene strikkes vrangt)

 

gryteklutrutemønster


Hvis du skal gi bort klutene i gave, så er det hyggelig å lage 3 stykker som passer fint sammen i fargen. Brett klutene, legg dem i en stabel og lag et hyggelig magebånd med tekst eller knyt en hyggelig snor rundt.

God strikking

-Marit-

2 thoughts on “Rutete kjøkkenkluter – Strikkeoppskrift

  1. Tusen hjertelig takk nok engang, Charlotte! Setter stor pris på det! Takk for at du tar deg tid til å komme med tilbakemelding 🙂 Ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *