Saftige, halvgrove matpakkemuffins med Tine Kefir

turmuffins_web_2

Dette innlegget inneholder en oppskrift på saftige, halvgrove matpakkemuffins med Tine Kefir. Innlegget er sponset av TINE.

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i å gå på tur. For meg kan en tur kan være så mangt. Jeg går veldig gjerne lengre fjell- eller skogsturer, men kan også ta bilen opp til Øvresetertjern og bare sitte ved vannet med lunsjen eller kveldsmaten. Da jeg var liten pakket mamma iblant frokosten ned i en matboks. På vei til barnehagen stoppet vi sykkelen ved en benk og jeg spiste frokost mens mamma leste bok. Uansett hvor kort eller lang turen blir, er det ekstra hyggelig med en matpakke litt utenom den vanlige brødskiven.

Her har jeg laget noen matpakkemuffins med kefir – og de ble skikkelig saftige! Halvparten av melet er grovbakst, så de metter godt og gir deg fin energi til turen. I denne oppskriften har jeg fylt dem med soltørkede tomater, ost, vårløk og pinjekjerner, men dette kan jo varieres i det uendelige. Neste gang vil jeg prøve med blant annet chili. Hva ville du fylt dine muffins med?

Har du forresten sett hvor fin den nye kefikartongen til Tine har blitt? Selv om innlegget er sponset, så må jeg innrømme at jeg hadde snakket varmt om det nye designet uansett. Selvfølgelig teller det gode innholdet mest, men fint utseendet gleder en grafisk designer! Dette er virkelig en hyggelig kartong å sette på frokostbordet! Jeg liker godt det rene, lyse uttrykket. Måten de har forenklet det tradisjonelle norske rosemaleriet og gjort det moderne liker jeg veldig godt. Den dansende mannen fra Kaukasus trengte en pause!

Denne oppskriften gir 12 store muffins. Du rører dem kjapt sammen og som alle andre bakverk med bakepulver skal de ikke heve på forhånd. Det som tar lengst tid er de soltørkede tomatene som må bløtlegges en halvtimes tid før bruk.


Halvgrove matpakkemuffins

Du trenger:

 • 75 g soltørket tomat
 • 3 dl Tine Kefir, økologisk
 • 4 egg
 • 0,5 dl soyaolje
 • 150 g hvetemel
 • 150 g grovbakst
 • 2 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 30 g vårløk
 • 120 g Tine Revet Ost 4 oster
 • 25 g pinjekjerner
 • Eventuelt noen ekstra pinjekjerner til å strø på toppen

Slik gjør du:

 1. Start med å bløtlegge de soltørkede tomatene. Dette gjør du ved å koke opp vann og helle over tomatene. La dem trekke i ca. 30 minutter. I mellomtiden kan du lage resten av røren.
 2. Sett ovnen på 200 grader. Finn frem et muffinsbrett og sett i papirformer. Bruker du ikke muffinsbrett må du fordele røren over fler former enn 12.
 3. Rør sammen kefir, egg og soyaolje for hånd med en ballongvisp. Bland hvetemel, grovbakst, bakepulver og salt sammen før du har det i kefir- og eggeblandingen.
 4. Klem vannet ut av tomatene. Kutt tomater og vårløk i mindre biter før du rører det inn i blandingen sammen med pinjekjernene.
 5. Fordel røren i muffinsformene ved hjelp av to skjeer. Strø eventuelt over ekstra pinjekjerner tilslutt.
 6. Stek i ca. 20 minutter på midterste rille. Avkjøl på rist.

turmuffins_web_1

I tillegg til å ha med muffinsene på tur er de også fine å spise inne til frokost eller lunsj. Server de da gjerne varme og nystekte. Muffinsene holder seg gode og saftige.

Fler oppskrifter med Tine Kefir finner du her på Tine sine sider.

God tur og god baking!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *