Snøkrystaller av papir

papirsnokrystaller

Papir quilling. Eller papirsnurrer! Disse snøkrystallene er laget helt uten spesialverktøy. Og er en fin aktivitet for både små og store. Heng en snor i dem og de er fine til å henge på juletreet eller utenpå pakker. Eller så kan du pynte bordet med dem, disse er en cm brede og kan derfor både ligge og stå!

Du trenger: papir, linjal, saks, blyant, grillpinne (eller strikkepinne), limstift og helst flytende lim.

Jeg har her brukt Curious metallics 120 g, men de blir like fine med vanlig kopipapir også!

Klipp: Start med å klippe 1 cm brede remser av papiret. Jeg har klippet på langs slik at remsene blir 29,7 cm lange. En remse blir til 1 stor snurr eller to små.

For de store rundingene: Snurr papiret stramt rundt og rundt en blyant. Når jeg har kommet litt over halvveis på papirremsen synes jeg det er enklest å ta snurren av blyanten og snurre ferdig mens jeg holder den. Når du kommer til enden av papiret tar du på litt limstift, og fester enden. Gjenta på så mange du ønsker å lage.

For de små rundingene: Klipp papirremsen i 2, da blir lengden ca. 15 cm. Gjør det samme som for de store rundingene, men snurr rundt noe mindre, for eksempel en grillpinne eller strikkepinne.

Spiss form: For å få spiss form på papirsnurrene tar du rett og slett og bare klemmer rundingen sammen i den ene enden etter at de er snurret og limt!

Lime sammen: Nå er det bare å lime sammen snurrene til snøkrystaller. Det er her det lønner seg med flytende lim fremfor limstift. Limstift holder ikke så godt. Start med en snurr i midten og lim 6 snurrer rundt. Og fortsett å bygge utover, akkurat som du vil! Men husk at snøkrystaller er alltid sekskantet! La de ligge flatt til de har tørket. Heng så eventuelt en snor i dem.

Ha en fin søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *