Telysglass med stjernehimmel

lysstakerstjernehimmel

Mørke kvelder skriker etter levende lys! Lyst til å  lage telysglass med fjell og stjernehimmel? Det er veldig enkelt og krever lite utstyr. Du trenger glass, med rette kanter. Ta en tur i en bruktbutikk, så finner du garantert noen! Du trenger også et mørkt ark (jeg har brukt gjennomfarget sort papir, 130 gram). For å lage mønsteret bruker du rett og slett en knappenål. I tillegg trenger du saks, blyant og lim. Og telys!

Jeg hadde lyst til å ha med karlsvogna. For å få litt større stjerner til dette stjernebildet, så brukte jeg en større nål.

  1. Start med å klippe en papirbit som er like høy som glasset, og lang nok til å gå rundt hele glasset + 5 mm.
  2. Tegn av mønsteret du ønsker å lage (Du må ikke dette, men da er det enklere å prikke etterpå). Jeg har her laget fjell og stjernehimmel. Du kan jo selvfølgelig lage akkurat det mønsteret du vil. F.eks geometriske former eller bokstaver.
  3. Bruk knappenålen og stikk hull langs hele streken som danner fjellene. Prikk så eventuelt karlsvogna med en større nål.
  4. Når selve mønsteret er prikket opp, så er det bare å prikke i vei på himmelen. Jo fler hull, jo fler stjerner.
  5. Plasser papiret rundt glasset (Selvfølgelig utenpå! Du vil ikke starte brann!). Fest med lim eller tape der papiret møter hverandre på baksiden.
  6. Putt telys i glasset og tenn på!

lysstakerstjernehimmel2

Ha en fin mandag i høstmørket!

2 thoughts on “Telysglass med stjernehimmel

  1. Tusen takk Ingrid! 🙂 Kos deg med prikkingen av mønster! 🙂 Før du vet ordet av det, så sitter du med en ferdig lyseholder!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *