Valmuefrømønster

rabarbrajordbarscones

Lyst på noe nybakt til frokost eller kvelds, uten å måtte vente lenge på en deig som hever seg? Lag scones! Det tar ca 20 minutter fra du starter til du kan ta ut varme scones fra ovnen. Legger du til 5 minutter, så kan de få ett dekorativt topplokk som også tilfører smak!

Scones kan lages i alle mulige varianter. Fine. Grove. Med korn. Med frukt. Med nøtter. Med krydder. Med yoghurt. Med ost. Med kjøtt Salte. Søte. Med sjokolade. Finn din favoritt.

Over til det blogginnlegget skal handle om; hvordan lage mønster på topplokket. Jeg er stor forkjemper for at man ikke skal trenge masse spesialutstyr, du har derfor trolig alt du trenger hjemme. Du trenger ett egg, en gaffel, en pensel, en linjal/fjel/kniv/kartong/deigskrape (rette linjer) eller en bit plast/kartong (figurer)  og valmuefrø. Du har ikke plast sier du? Mellom hver eneste ferdigskåret osteskive ligger det en plastbit, den er fin å bruke. Jeg har brukt en bit av ett overheadark, men ettersom vi er i 2015, så er det trolig ikke så mange som engang vet hva det er lengre! Du kan som sagt også bruke kartong, men denne kan ikke skylles av og spares til senere bruk.

Ønsker du å lage hjerte eller andre figurer, så klipper du ett hull med ønsket mønster i plastbiten/kartongen. Vips, så har du en sjablong.

Lag scones i den fasongen du ønsker. Legg dem på stekebrettet. Pisk egget lett med en gaffel. Finn frem pensel og valmuefrø.  Legg sjablongen på sconesen, og pensle med egget. Strø så valmuefrø over før du fjerner sjablongen. Gjenta det samme på neste. Ønsker du rette streker bruker du for eksempel en linjal for å lage en rett linje. Hold linjalen ned mot sconesen og pensle på den siden du ønsker valmuefrø. Strø på frøene før du fjerner linjalen. Stek og spis 🙂

Her har jeg brukt valmuefrø, men det fungerer jo selvfølgelig også med andre frø, korn, krydder og nøtter du finner i skapet ditt.

17maiscones

Lagde rabarbrasyltetøy og rabarbrasyltetøy med jordbær forrige dagen. Begge deler kan anbefales på nystekte scones. Og ja; scones bør være nystekte! De smaker absolutt best da! 🙂

-Marit-

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *